Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Artikelen

Acht gezonde gewoonten van de profeet Mohammed (vzmh)

De profeet Mohammed vrede zij met hem, die 14 eeuwen geleden leefde, had gezonde gewoonten waarvan het nut meer dan 1000 jaar later door de wetenschap is bewezen. We zetten er acht op een rij: lichamelijk actief blijven, minder, langzamer en met aandacht eten, water drinken in een paar teugen, vasten en het eten van…

Een korte theologische benadering van de gebeurtenissen in Parijs | Ustadh Aarab

Het belangrijkste is dat de moslim op een wijze manier met deze kwestie omgaat, waarbij men kan verwachten dat sommige niet-moslims geneigd kunnen zijn om emotioneel te reageren op de gebeurtenissen.

Het Beloofde Land Jeruzalem aan de Kinderen van Israël in de Koran, ofwel aan de Moslims.

Het oog van de orkaan die tussen de moslims en joden in Palestina woedt, wordt veelal gevormd door de claim van beide partijen dat het land Palestina hen toebehoort.

De reden achter het vasten van Ashura

“De Profeetﷺ kwam naar Medina en zag de joden vasten op de dag van Ashura.

Hoe moeten we handelen tegen beledigingen over onze Profeetﷺ?

Zo kreeg hij vele beledigende woorden naar zijn oren gesmeten. Alsof dit niet voldoende was hitsten ze de kinderen en slaven op om de Trots der Mensheidﷺ te stenigen.

Benut deze (10) dagen goed.

Eén van de goede daden die een persoon gedurende deze tien dagen dichter bij Allah brengt, is het doen van een offer.

Waarom vasten moslims?

In het Nederlands betekent ‘vasten’ zich vrijwillig onthouden van eten of van bepaalde soorten voedsel, ter naleving van een heilige dag of opdat verdriet en leed weggenomen wordt, of vanwege berouw.

De metgezel Sa’ied ibn Amr Al-Djoemahi

Sa’ied ibn Amier Al-Djoemahi was waarlijk één van de mensen die zichzelf wegcijferde, zelfs wanneer extreme armoede hem overkwam.

Regels betreffende Eid

‘Abdullah ibn as-Sa’ib levert over: “Ik bad het ‘Eid gebed met de Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wasallam) en na het gebed zei de Profeet: ‘Ik zal een khoetbah geven.

Hoogmoed: symptomen en zelfbehandeling

De volgende ziekte die we behandelen is de ziekte van hoogmoedigheid, in het Arabisch bekend als ‘ujb. Dit is verwant aan arrogantie (maar kent toch een verschil).

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022