Iedereen die vragen heeft aan het Maatschappelijk werk kan binnenlopen tijdens het open spreekuur.

Wie?
Iedere moskee bezoeker kan binnenlopen.

Door wie?
Broeder Jamal en broeder Youssef.

Sinds kort ook twee zusters die zich beschikbaar hebben gesteld op de vrouwenafdeling de vrouwen te helpen met beleidsbrieven en/of andere zaken die te maken hebben met instanties.

Waar?

Wanneer?
Iedere vrijdag 1 uur voor het dohr gebed.

Kosten?
Het spreekuur is gratis

Hoe en wat?
Je kunt een beroep doen op het maatschappelijk werk als je er zelf niet meer uitkomt, of graag met iemand anders over je situatie zou willen praten. Vertrouwen speelt hierbij een zeer grote rol, daarom wordt informatie niet aan derden verstrekt.

Wij bieden hulp in de eigen taal bij het ordenen van de administratie, bij het invullen van formulieren en bij het wegwerken van administratieve achterstand voor mensen die even door de bomen het bos niet meer zien. Vaak dient er dan ook te worden bemiddeld tussen de persoon in kwestie en verschillende instanties, hierbij kunnen wij ondersteuning bieden.

De maatschappelijk werker kan met je mee denken en het een en ander voor je vertalen, het kan zijn dat je met een eenmalig advies geholpen bent, het kan ook zijn dat je met meerdere afspraken gebaat bent. De maatschappelijk werker kan er dan voor zorgen dat je op de juiste plek terechtkomt.

Ben jij zelf iemand die hulp kan gebruiken of ken je iemand die gebaat is bij hulp? kom dan gewoon even langs.

Juridisch Spreekuur uitgebreid

Naast het spreekuur van vrijdagmiddag door broeders Jamal en Youssef, is er vanaf heden ook een spreekuur ingelast voor alle juridische vraagstukken mbt:

Waar?

Wanneer?
Iedere woensdagavond 18:30 uur – 20:00 uur

Kosten?
Het spreekuur is gratis

Mocht je hier gebruik van willen maken of je kent iemand voor wie dit een goed middel is, schroom dan niet hier gebruik van te maken.