Onderwijsmodule I: ‘Hedendaagse misvattingen in de Islam’

Met het nieuwe onderwijsjaar wat voor de deur staat, trappen we vanuit ons Islamitisch Centrum Imam Malik af met een onderwerp wat misschien nog belangrijker is dan ooit. De centrale vraag in deze tienwekelijkse module is ‘Hoe waarborgen we de authenticiteit van de Islam?’
Want zeg nou zelf, hoe vaak kom jij zaken in het verlengde van Fiqh, Aqiedah, de Koran en de Sounnah, vrouwenkwesties én de Hadith tegen die bol staan van onwaarheden?
Niet te herleiden individuen die, zonder ook maar een enkele bron aan te voeren, pretenderen de waarheid te brengen over een bepaald onderwerp. Een ontwikkeling die zich met name sinds de opkomst van social media alsmaar lijkt te versterken. En die tot gevolg heeft dat de basis verwatert, de basis die we juist van meet af aan aangrijpen om op voort te borduren.
Vandaar ook dat we vanuit de Jongerencommissie van ons Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden, deze langslepende kwestie gaan behandelen in de eerste Nederlandstalige onderwijsmodule van aankomend studiejaar.
De reeks zal door Sheikh Ilyas El Yousfi worden verzorgd. Gaandeweg de weken verstrijken zullen verschillende kwesties en misvattingen behandeld worden, evenals het aanreiken van handvaten om in het vervolg kritischer te kunnen kijken naar wie, wat zegt en wat daarvan klopt.
Wat belangrijk is, moet belangrijk blijven. Immers, hoe dienen wij om te gaan met dit soort kwesties? En in hoeverre is er ruimte om kritische vragen te stellen? Een greep uit wat behandeld gaat worden binnen deze onderwijsmodule. Centraal blijft de vraag: ‘Kan je een goede moslim zijn in een niet-Westers land als Nederland?’
Dit alles voor het bedrag van slechts €19. De onderwijsmodule is voor zowel broeders als zusters, en is online en fysiek op locatie te volgen.

🔗 Hebben we jouw interesse al gewekt? Aanmelden? Dat kan gemakkelijk via onderstaande link: tiny.cc/ICIMM1

Vanaf 13-09-2021, gedurende 10 weken wekelijks op de maandag van 19:30 – 21:00

Islamitisch Centrum Imam Malik (Nieuwe Marnixstraat 80, 2316 ES Leiden)

door Sheikh Ilyas El Yousfi