Eid’ul Fitr is op maandag 2 mei 2022!

Assalaamoe ‘alaikoem geliefde broeders & zusters,

Alhamdoelillah, Eid’ul Fitr valt dit jaar op maandag 2 mei 2022.
TaqabbalaAllaho minna wa minkoem.

Wij vragen Allah swt ons vasten en aanbiddingen te accepteren, zonden te vergeven en ons standvastig te maken op Zijn Geloof.

 

Locatie Eid- Gebed
Het Eid- Gebed in het Islamitisch Centrum Imam Malik vindt Insha’Allah plaats op *maandag 2 mei* aan de *Nieuwe Marnixstraat 80 te Leiden*. Ondanks de parkeerplekken, verzoeken wij iedereen ivm de drukte om zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar de moskee te gaan. Met name de mensen die dichtbij wonen, kunnen hierdoor vele beloningen verdienen.

 

Wees op tijd!
Het gebed begint om 08:00 uur gevolgd door de Eid- Preek (Khutbatu’l Eid). Doe tevens de intentie deze preek (khutba) bij te wonen tot de imam klaar is. Neem je kinderen mee en laat hen genieten van deze mooie dag.

 

Laat de auto staan!
Dit jaar verwachten wij een enorme drukte in de moskee. Daarom ook dit jaar het vriendelijke verzoek zo veel mogelijk te voet of op de fiets naar de moskee te gaan. Wij rekenen op jullie.

 

Het is overgeleverd dat Jaabir ibn Abdellah (radia Allahoe ‘anhoe) zei: “Op de dagen van al-‘Eid nam de Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wasallam) verschillende routes.” (Al-Boekhari) maw, verschillende routes te voet.
Wij hopen jou op de dag van Eid te mogen verwelkomen. Tot dan…!

 

Vredige groet,

Islamitisch Centrum Imam Malik & Islamitisch Centrum Al Hijra