In Souk El Arba maken lokale autoriteiten zich ernstige zorgen om een ‘zwarte dag’ in de stad. Daar pleegden drie vrouwen in korte tijd zelfmoord.

Dat melden verschillende nieuwsbronnen in Marokko. In minder dan 24 uur zouden drie vrouwen zichzelf van het leven hebben beroofd. Justitie in de stad heeft een onderzoek geopend na de opmerkelijke zelfmoordgolf. Het drama begon bij een 38-jarige vrouw, die maandenlang werd verkracht door een bekende van de politie.
Zij zag geen uitweg en nam rattengif in. Marokko.nl maakte hier melding van, maar dat er diezelfde dag twee andere vrouwen hetzelfde lot ondergingen werd later pas bekend. Het tweede slachtoffer hing zich uren later op terwijl de derde vrouw ook geen uitweg meer zag en gif innam. Over hun achtergrond is nog maar weinig bekend.
De autoriteiten en veel families maken zich zorgen nu het nieuws de stad heeft bereikt. Men vraagt zich af of het toeval is of dat er een serieus probleem gaande is in de stad. De bronnen in Marokko leggen vooralsnog geen verband tussen de vrouw die verkracht werd en de andere slachtoffers.
Bron: marokkonieuws.nl