“Gedenk Mij daarom, dan zal Ik jullie gedenken. En wees Mij dankbaar en wees Mij niet ondankbaar.”
(Soerat al-Baqarah: 152)

Dit vers zal de rode draad zijn van het onderwerp die op zaterdag 11 oktober door broeder Al-Khattab behandeld zal worden. De lezing is voor broeders & zusters.

De Profeet (vrede zij met hem) vergeleek de persoon en het gedenken van Allah met een persoon die door zijn vijanden die hem willen vermoorden, in snelle vaart achtervolgd wordt. Waarop deze persoon toevlucht vond in een sterk fort en van hen werd gered. Hij (vrede zij met hem) zei: “Het gedenken van Allah is net zo. Het is het fort van de moslim.”

“Allah de Verhevene zegt: “Ik ben tegenover iedere dienaar zoals hij denkt dat Ik ben. Ik ben met hem waar hij Mij ook gedenkt. Bij Allah, Allah is meer verheugd met het berouw van Zijn dienaar dan wie ook van jullie zou zijn nadat hij zijn verloren rijdier in de woestijn terugvindt. Wie Mij een handbreedte nadert, nader Ik een armlengte; en wie Mij een armlengte nadert, nader ik de ruimte tussen twee uitgestrekte armen. Als een dienaar van Mij, Mij lopend nadert, ren Ik hem tegemoet.”

Wij verzoeken iedereen vriendelijk dit bericht zo veel mogelijk te verspreiden BarakaAllaho fikoum.

Islamitisch Centrum Imam Malik
Nieuwe Marnixstraat 80
2316 ES Leiden
activiteiten[@]icimleiden.nl