Maatregelen ICIM Leiden inzake Coronavirus (COVID19)


In navolging op het pakket aan maatregelen wat het Nederlandse kabinet donderdagmiddag presenteerde, dit ter preventie van de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID19), besloten de besturen van het Islamitische Centrum Imam Malik én het Islamitisch Centrum Al Hijra tot het volgende.

In beide Leidse moskeeën (maatregel die door alle bij koepelorganisatie SIOR Haaglanden is overgenomen) zal tot nader order geen Salaat Jumu’ah meer verricht worden, het gezamenlijke vrijdaggebed. Die van morgen, vrijdag de 13e komt dan logischerwijs ook meteen te vervallen. Een andere maatregel die aangegrepen wordt is dat ALLE ONDERWIJSACTIVITEITEN die normaliter in beide Islamitische centra plaatsvinden, voorlopig stil worden gelegd.

Een laatste belangrijke aankondiging in deze is dat beide Islamitische centra morgen, vrijdag de 13e dus, in hun geheel gesloten worden. Let wel: dit geldt alleen voor die dag. Tot mogelijkerwijs anders wordt aangekondigd zullen alle andere dagelijkse gebeden WEL DOORGANG VINDEN.

Vanuit het bestuur van zowel het Islamitisch Centrum Imam Malik als het Islamitisch Centrum Al Hijra vragen wij dan ook om jullie begrip en medewerking. Mocht er aanleiding toe zijn, in het geval er veranderingen plaatsvinden, dan zullen wij die vanzelfsprekend naar jullie communiceren.

Team,

ICIM