Leiden, Vrijdag 8 januari 2015

Betreft: Afkeuringsverklaring aanslagen Parijs.

Het Islamitisch Centrum Imam Malik heeft met afgrijzen kennis genomen van de barbaarse en onmenselijke gebeurtenissen in de stad Parijs. Tien journalisten en twee dienders van de Franse politie zijn in koele bloede om het leven gebracht op een wijze die niet te vatten is met het gezonde verstand. Onze intense medeleven gaat dan ook uit naar de nabestaanden van de slachtoffers in het bijzonder.

Deze barbaarse aanslag van de daders is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting en een aanslag op de vrijheid van godsdienst. Ondanks de leuzen die de daders riepen na hun daad is dit ook een aanslag tegen de islam en de geliefde profeet ﷺ. Dezelfde Islam die voorschrijft dat het doden van een mens gelijk staat aan het doden van de gehele mensheid en dezelfde profeet die gestuurd is als Barmhartigheid naar de werelden. En zo voelt het vandaag ook. Een aanslag tegen de mensheid.

Wij roepen alle Leidenaren op solidair met elkaar te zijn en samen te blijven strijden tegen geweld en haat, ongeacht uit welke kant dit komt. Opdat we samen een vuist kunnen maken tegen extremisme en terreur. Zowel moslims als niet-moslims zouden afstand moeten nemen van deze gruweldaden die in naam van de islam en de Profeet ﷺ worden gedaan.

De profeet ﷺ zei: “Wie van jullie iets verwerpelijks ziet, laat hem dat met zijn hand veranderen. Indien hij daartoe niet in staat is, dan met zijn tong. Indien hij daartoe niet in staat is, dan met zijn hart. En dat is de zwakste vorm van het geloof.”[ Muslim ]