Aankondiging (geleidelijke) heropening moskee

Alle lof behoort toe aan Allah, en moge Allah zijn vrede en zegeningen schenken aan zijn profeet, zijn familieleden, zijn metgezellen en ieder die in zijn voetsporen treedt.

Beste broeders en zusters, de moskeebezoekers van het Islamitisch Centrum Al Hijra en Islamitisch Centrum Imam Malik te Leiden,

Vanaf maandag 3 augustus met het dohr gebed kunt u in de moskee bidden. De hervatting van de gebeden in het gebedshuis zal in fases plaatsvinden, waarin de mogelijkheid voorlopig zich beperkt tot Fajr, Dohr en Asr gebeden. De toelating tot maghreb, Isha en vrijdaggebed zal in een later stadium geleidelijk voltrekken.

 In het belang van ons allen, verzoeken wij de moskeebezoekers vriendelijk doch dringend de volgende maatregelen in acht te nemen:

 – Het eenmalig invullen van een formulier (voor het verkrijgen van een persoonlijke bezoekerspas) voorafgaand aan het eerste gebed. Dit is mogelijk op zaterdag en zondag 1 en 2 augustus van 11:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 17:00 uur. Neem hiervoor een legitimatiebewijs mee (bijvoorbeeld ID of rijbewijs).

– Toegang tot de moskee is slechts mogelijk op vertoon van de persoonlijke bezoekerspas.

– Voorlopig nog geen toegang voor dames en kinderen.

– De instructies van de vrijwilligers zijn leidend en de bezoekers dienen deze op te volgen. Graag rekenen we op uw medewerking en geduld.

– Het respecteren van de 1,5 meter afstand is een vereiste binnen alle vertrekken van de moskee.

– Het verrichten van de bewassing (woedou) in de moskee is niet mogelijk. Alle sanitaire voorzieningen zullen dicht blijven.

– Het desinfecteren van de handen meteen bij de betreding van de moskee is verplicht.

– Het meenemen van een grootformaat gebedskleed, het dragen van een mondkapje en sokken behoren ook tot de voorwaarden.

– De moskee zal een kwartier vóór het gebed openen en een kwartier na het gebed sluiten.

Moge Allah deze epidemie van ons en de mensheid spoedig doen verdwijnen.
Moge Allah zijn vrede en zegeningen schenken aan onze geliefde profeet Mohammed vrede zij met hem, zijn familieleden en zijn metgezellen.

Besturen,
Islamitisch Centrum Al Hijra
Islamitisch Centrum Imam Malik