Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Het Singelpark: Doet u mee?

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 16 november 2015

Het Singelpark: doet u mee?

In Leiden zijn bewoners samen met de gemeente aan het werk om het langste, mooiste en spannendste stadspark van het land te maken en ook u kunt daaraan meedoen.

  • Het Singelpark is een droom die is bedacht door bewoners, en die nu werkelijkheid aan het worden is. In 2013 zijn bewoners begonnen met het inrichten van de Kweektuin voor het Singelpark. Deze kunt u bezoeken vlak naast het station Leiden Centraal, tussen spoor 1 en het Ibis Hotel. Scholen, bedrijven en buurtbewoners zijn er wekelijks aan het werk om de tuin te onderhouden.

Meer over de Kweektuin: http://www.singelpark.nl/activiteit/kweektuin

  • De Vrienden van het Singelpark organiseren allerlei doe-activiteiten zoals de Geveltuinenactie. We gaan in een straat/buurt in de omgeving van het Singelpark aan de slag om deze groener (en daarmee prettiger) te maken. Met bewoners bespreken we op welke plek er een geveltuin kan komen en welke planten er kunnen groeien. Deze planten komen van de Kweektuin. De Vrienden zorgen voor tuingereedschap, aarde en mensen om te helpen tuinieren. We hebben de afgelopen maanden twee geveltuindagen gedaan en deze waren een groot succes. De buurt knapt ervan op en bewoners leren elkaar kennen.

singelparkroute

Meer over de geveltuinen: http://www.singelpark.nl/activiteit/geveltuin

Contactinformatie:

De heer Leen Ooms

Mevrouw Edith van Middelkoop

Email: participatie@singelpark.nl

 

De heer Hassan Elwali

Email: info@icimleiden.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022