Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Obama: terroristen misbruiken islam

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 19 februari 2015

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren gewaarschuwd voor het demoniseren van de islam. ‘Geen enkele religie is verantwoordelijk voor terrorisme, mensen zijn verantwoordelijk voor terrorisme’, zo zei hij. Obama riep ook op tot eenheid en benadrukte dat de terroristen niet uit naam spreken van de een miljard moslims.

Obama sprak op een top tegen extremistisch geweld in Washington, waarbij ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb aanwezig was.
Obama deed daar een oproep aan moslimleiders om zich duidelijker te distantiëren van radicale groeperingen als IS en hun ideologieën. ‘We zijn niet in oorlog met de islam, we zijn in oorlog met mensen die de islam misbruiken’, aldus de president.

De leiders van organisaties als Islamitische Staat (IS) zijn ‘geen religieuze leiders, het zijn terroristen’, vervolgde Obama. Tegelijk verklaarde de Amerikaanse president dat moslimleiders ‘meer moeten doen’ om de ideeën te ontkrachten als zouden de westerse landen de islam willen vernietigen. Aan de top nemen zo’n 60 landen deel.

Strijd tegen haatboodschappen
Verder benadrukte hij dat de militaire operaties, waaronder de luchtaanvallen op stellingen van IS, niet het enige antwoord mogen zijn op het extremistisch geweld. Zo moet er ook actief strijd worden geleverd tegen het verspreiden van haatboodschappen op bijvoorbeeld sociaalnetwerksites, aldus Obama.

Bron: trouw.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022