Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Moslims beschermden christenen tegen terroristen

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 22 december 2015

Christelijke buspassagiers in Kenia hebben hun leven te danken aan het heldhaftige optreden van moslims die zich ook in de bus bevonden. Toen tien strijders van Al-Shabaab de bus binnenstormden, bevolen ze de moslims in de bus zich te scheiden van de christenen. Zij weigerden.

REDDERS

Een van de moslims aan boord was Abdi Mohamud Abdi. Volgens hem kwamen de terroristen de bus binngestormd nadat ze willekeurig schoten hadden afgevuurd, waarbij twee mensen om het leven kwamen. „We gaven een aantal niet-moslims onze religieuze kleding, zodat de terroristen niet eenvoudig onderscheid konden maken. En we bleven heel dicht bij elkaar staan”, vertelt hij tegenover Reuters.

De militanten dreigden iedereen neer te schieten, ,,maar we weigerden en beschermden onze broeders en zusters. Uiteindelijk gaven ze het op en waarschuwden ze dat ze terug zouden keren”, vervolgt hij.

GEWONDEN

Volgens Julius Otieno, adjunct-commissaris, probeerden de militanten ‘te identificeren wie moslim was en wie niet’. Hij bevestigde dat de passagiers hadden geweigerd te helpen.

Naast twee doden vielen er bij het voorval ook vier gewonden.

Bron: metronieuws.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022