Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Moskeeën vrezen golf van extreemrechts geweld

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 7 februari 2015

Vanochtend hebben leden van de fascistische groepering ‘Identitair verzet’ moskee al-Hijra in Leiden een tijd lang bezet gehouden. De aan de Ter Haarkade gelegen moskee heeft ze uiteindelijk met de hulp van de Politie kunnen verdrijven.

Volgens de activisten is dit de eerste actie in een reeks van verzetsdaden tegen ‘de islamisering van Nederland’. De groep roept alle activisten en sympathisanten in Nederland en Vlaanderen op om dergelijke daden de komende tijd te verrichten.

Aan de oproep van de al-Hijra moskee om zich te verzetten tegen dit soort acties is gehoor gegeven door enkele andere moskeebesturen.Samen hebben zij een platform opgezet ‘Samenwerkingsverband moskeeën Haaglanden’ en is er namens dit platform aangifte gedaan bij de Politie tegen deze walgelijke daad. “We mogen dit incident niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan…een aanslag op een moskee is een aanslag op ons allemaal”, aldus het platform.

Later op de avond zijn er in het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden verschillende moskee-besturen bij elkaar gekomen om te praten over deze gebeurtenis en verder te bespreken hoe moskeeën zich weerbaar kunnen maken tegen dit soort terreur-acties door rechts-extremisten.

 

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022