Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Moskeeën ontvangen dreigbrief met hakenkruis

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 25 februari 2016

Meerdere moskeeën in Nederland hebben vandaag een mogelijke dreigbrief gekregen. In de brief staan een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland, vergezeld van de tekst ‘Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie’.

Een van de ontvangers is de Essalammoskee in Rotterdam. “Het ligt voor de hand dat we aangifte doen”, zegt adjunct-directeur Jacob van der Blom van de grootste moskee van het land.

Ook de as-Soennah in Den Haag kreeg de brief. “Ik heb van tientallen moskeeën een melding hierover gekregen, die hadden hier allemaal mee te kampen. Utrecht, Nijmegen, Rotterdam. We zijn een beetje verrast, we moeten nadenken hoe we dit gaan aanpakken”, zegt bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri.

ICIM Leiden

Verschillende moskeeën hebben aangifte gedaan van de brief. Minister Lodewijk Asscher (sociale zaken) noemt de brieven in een tweet ‘afschuwelijk’. “Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid.” Ahmed Marcouch van de PvdA heeft Kamervragen over de brieven gesteld. Hij wil een onderzoek naar de veiligheid van moskeeën en als het nodig is ‘passende beschermingsmaatregelen’.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) noemt de dreigbrieven ‘walgelijk’. De organisatie wil dat de politie de daders opspoort en vervolgt en dat de politiek meer doet om moskeeën te beveiligen. “Het zou goed zijn als moskeebesturen zich gesteund en beschermd voelen in hun grondrechten door de overheid”, aldus de raad.

Bron: trouw.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022