Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Marokkogangers opgelet: nepagenten in Frankrijk

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 12 juli 2015

Nepagenten in Frankrijk beroven in het zuiden van Frankrijk automobilisten door ’s nachts slachtoffers op snelwegen aan te spreken of te laten stoppen.

De neppe dienders rijden in gewone auto’s en met zwaailicht om hun prooi op de vluchtstrook te dwingen. Vervolgens omsingelen ze de auto en schijnen ze met zaklampen. Om hun slachtoffers mee te laten werken zeggen de dieven dat er sprake is van een drugscontrole. Bagage en portemonnees worden doorzocht. Als de ‘agenten’ hun slag hebben geslagen maken ze zich uit de voeten.

Kapitein van de gendarmerie Alain Archaimbault zegt volgens het AD dat het niet moeilijk is om de zeer gespecialiseerde bende te herkennen. Zo werken echte agenten tijdens controles met uniformen en echte politieauto’s. Bovendien laat de politie niemand op vluchtstroken stoppen maar moet men bij eventuele controles stoppen bij een afrit of parkeerplaats.
‘Bij twijfel gewoon doorrijden’, aldus Archaimbault.
Bron: Marokko nieuws

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022