Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Marokkaanse smaakmaker FC Utrecht in opspraak na weigeren hand

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 2 november 2015

Marokkaanse smaakmaker FC Utrecht in opspraak na weigeren hand

Een actie van Nacer Barazite na de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente (4-2) doet zondag nogal wat stof opwaaien.
De aanvaller weigerde de verslaggeefster van FOX Sports een hand te geven. Een gesprek tussen speler en interviewer wordt normaliter afgesloten met een handdruk, maar dat zat er dit keer niet in voor Helène Hendriks. De verslaggeefster kreeg geen hand van Barazite vanwege diens geloofsovertuiging. Barazite doet dat omdat hij de nobele gedachte heeft (en in praktijk brengt) dat je een vrouw niet zomaar mag aanraken. Stukje diepgaand respect dus.

Het moment  heeft echter veel stof doen opwaaien op social media. Hendriks reageert zelf ook. ‘Voor de duidelijkheid: ik heb er persoonlijk helemaal geen moeite mee als een speler vanwege z’n geloof een vrouw geen hand mag geven’, twittert ze. ‘Ik benoemde het (ondoordacht), omdat ik eigenlijk was vergeten dat Barazite dat graag op deze manier wil. Is trouwens een hele aardige jongen.’
De reacties op Twitter liegen er hoe dan ook niet om. De geluiden lopen uiteen van verwijzingen naar IS tot respect voor zijn principes.
Bron: ad.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022