Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Maandag 6 juni 2016 eerste dag Ramadan

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 5 juni 2016

Maandag 6 juni 2016 eerste dag Ramadan.

Maandag 6 juni 2016 is de eerste dag van Ramadan. Het Islamitisch Centrum Imam Malik wenst jou en jouw naasten een Ramadan Kareem. Vanavond zullen de eerste Taraweeh-Gebeden direct na Ishae gebed aanvangen. Wees welkom.


 

Alhamdoelillah, de Ramadan heeft zijn intrede gedaan opdat wij Taqwa zullen verkrijgen. Maanden van te voren kijken wij uit naar deze prachtige maand waarin het perfectioneren van onze relatie met onze Schepper centraal staat.

uiteraard gaat het verwelkomen van de Ramadan gepaard met vele voorbereidingen treffen, met als doel de moskeebezoekers het zo aangenaam mogelijk te maken. Alhamdoelillah biedt de moskee ruimte voor 3000 bezoekers. Zo heeft de moskee een grote schoonmaak ondergaan en zal de airco op volle toeren draaien. Verder zullen er de hele maand gratis flesjes water worden uitgedeeld. Voor de mannen en vrouwen die moeilijk kunnen buigen en knielen zijn er voldoende stoelen beschikbaar, deze zullen in gebedsruimte te vinden zijn.

De Taraweeh-gebeden zullen geleid worden door Imam Abdelhamid Belkasmi en Shaykh Mohammed Daafir. Om onze jongeren te motiveren en meer te betrekken, zullen er een aantal jongeren ook de gelegenheid krijgen op bepaalde momenten de Taraweeh-gebeden te leiden.

Hoewel wij iedereen vriendelijk verzoeken zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets of te voet en de auto thuis te laten, zijn er in totaal meer dan 100 parkeerplaatsen beschikbaar en zal de hele maand iedere avond een team van parkeer/verkeersregelaars aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Wij hopen op uw begrip en geduld als het gaat om het verkeer in en rondom de moskee. Graag benadrukken wij dat het niet van de islam is om in de late avonduren in de wijk te blijven hangen waardoor buurtbewoners last ondervinden. Wij vragen iedereen vriendelijk direct naar huis te gaan na de Taraweeh-gebeden.

Voor onze jongeren die met hun ouders naar de moskee komen en niet alle gebeden kunnen volhouden, is er een Game-ruimte gecreëerd waar zij op de Plastation op grote schermen kunnen spelen. Heb je de behoefte om even te shoppen, dan is het winkeltje waar je allerlei producten, boeken en kleding kunt kopen dagelijks open. De mensen onder ons die het niet al te breed hebben, zijn wij niet vergeten en zal er daarom iedere dag iftar zijn in de moskee.

ook dit jaar hebben we een Ramadan-Programma opgezet voor zowel de Arabischtaligen als de Nederlandstaligen. Mis deze niet, bekijk de agenda op onze site en noteer de data alvast in jouw agenda. Zowel de gebeden als de lezingen zijn live te volgen via jouw mobieltje of via de grote schermen in de moskee.

Kortom, het belooft een gezegende Ramadan te worden en wij staan graag voor je klaar. Wees welkom.

Vredige groet,
Team ICIM

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022