Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Islamitische predikers geweigerd in Eindhoven

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 22 december 2015

EINDHOVEN – 

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel heeft zeven buitenlandse ‘haatpredikers’ verboden te spreken op een islamitische conferentie deze week in Eindhoven. De mannen waren door de stichting Waqf uitgenodigd om te spreken in de Al Fourqaan-moskee.

 Van Gijzel heeft naar eigen zeggen besloten de sprekers te weigeren, nadat hij advies had ingewonnen bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Die had bezwaar tegen de sprekers omdat ze zich negatief hebben uitgelaten over Joden, homo’s, ongelovigen en vrouwenrechten. Ook hebben zouden ze de gewelddadige jihadstrijd hebben verheerlijkt.

De sprekers komen uit Egypte, Syrië, Saoedi-Arabië, Soedan en Koeweit.

“Grondrechten gelden niet onbeperkt”, stelt Van Gijzel in zijn brief aan Waqf. “Ze kunnen worden beperkt ter bescherming van andermans rechten en van de openbare orde.”

Waqf heeft de uitnodigingen aan de zeven ‘haatpredikers’ niet uit zichzelf ingetrokken, omdat het verzoek daarvoor van de gemeente Eindhoven onvoldoende onderbouwd zou zijn. Daarom heeft Van Gijzel het spreekverbod opgelegd.

Bron: telegraaf.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022