Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Aanslag op Canadese moskee waar kinderen net naar huis gingen

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 17 november 2015

Aanslag op Canadese moskee waar kinderen net naar huis gingen

Een moskee in het Canadees plaatsje Peterborough is zaterdag aangevallen. Godzijdank raakte er niemand gewond maar de aanslag had dramatisch af kunnen lopen.

Slechts een uur voor de brandstichting was er nog een kinderfeestje in Masjid al-Salaam. Brandweerlieden konden voorkomen dat de moskee compleet zou afbranden. Desondanks is de schade ongeveer 80.000 dollar. De burgemeester van Peterborough, Daryl Bennet, veroordeelde de aanslag vrijwel direct. ‘Het aanvallen van een plaats van aanbidding is een verachtelijke daad’, zei hij.
De president van de islamitische vereniging in de regio, Kenzu Abdellah, was eveneens geschokt door de aanslag. Zeker omdat de islamitische gemeenschap in vrede en zonder problemen samenleeft met de rest van Peterborough. ‘Mensen zijn geschrokken, want stel je voor dat dit gebeurde als er mensen binnen zijn?’
Omdat het de enige moskee is in het gebied moet de moslimgemeenschap nu een nieuwe ruimte vinden voor hun gebeden. Bovendien moeten ook maatschappelijke activiteiten die normaliter in de moskee werden gehouden nu elders plaatsvinden. Denk daarbij aan het geven van Arabische lessen en Koran-studies. Ook zorgde de moskee voor eten voor minderbedeelden.
De moslimgemeenschap wanhoopt ondanks het drama niet en is al druk bezig met fondswerving om de moskee te herstellen. Tijdens een online crowdfunding werd al 1.400 dollar ingezameld. Lokale kerken gaan ook proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de moskee.
De politie heeft nog geen dader en doet er alles aan om deze te vinden. De politie vraagt inwoners om alle informatie vrij te geven als zij hierover beschikken.
Bron: Marokko.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022