Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Eidu’l Fitr vrijdag 17 juli 2015

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 16 juli 2015

‘Ied ul-Fitr is morgen!

Assalaamoe ‘alaikoem,

Alhamdoelillah, beste broeders en zusters, de gezegende maand Ramadan is ten einde, wat betekent dat het morgen Eid’ul Fitr is. TaqabbalaAllaho minna wa minkoem. 

Verschillende islamitische landen hebben zojuist officieel meegedeeld dat ‘Ied ul-Fitr dit jaar op vrijdag 17 juli 2015 valt. Wij vragen Allah onze aanbiddingen te accepteren, onze voorgaande zonden te vergeven en ons standvastig te maken op Zijn Geloof.

Het Eid- Gebed

Het Eid- Gebed in het Islamitisch Centrum Imam Malik vindt op vrijdag 17 juli aan de Nieuwe Marnixstraat 80 te Leiden plaats insha’Allah. Ondanks de gratis parkeerplekken, verzoeken wij iedereen ivm de drukte om zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar de moskee te gaan. Met nam de mensen die dichtbij wonen, kunnen hieraan vele beloningen verdienen. Klik hier voor de regels betreffende eid.

Wees op tijd! Het gebed begint om 08:00 uur gevolgd door de Eid- Preek (Khutbatu’l Eid). Doe tevens de intentie deze preek (khutba bij te wonen tot de imam klaar is.

Laat de auto staan

Zoals alle voorgaande jaren, verwachten wij ook dit jaar een enorme drukte in de moskee. Daarom ook dit jaar het vriendelijke verzoek zo veel mogelijk te voet of op de fiets naar de moskee te gaan. Wij rekenen op jullie. Het is overgeleverd dat Jaabir ibn Abdellah (radia Allahoe ‘anhoe) zei: “Op de dagen van al-‘Eid nam de Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wasallam) verschillende routes.” (Al-Boekhari)

Vredige groet,

Team ICIM

 

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022