Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Eid ul-Fitr is woensdag 6 juli !

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 4 juli 2016

Eid ul-Fitr is woensdag 6 juli !

Assalaamoe ‘alaikoem geliefde broeders & zusters,

Alhamdoelillah, de gezegende maand Ramadan is bijna ten einde, wat betekent dat woensdag 6 juli Eid’ul Fitr is. TaqabbalaAllaho minna wa minkoem.


 

Wij vragen Allah swt onze aanbiddingen te accepteren, onze voorgaande zonden te vergeven en ons standvastig te maken op Zijn Geloof.

Locatie Eid- Gebed

Het Eid- Gebed in het Islamitisch Centrum Imam Malik vindt Insha’Allah plaats op woensdag 6 juli aan de Nieuwe Marnixstraat 80 te Leiden. Ondanks de gratis parkeerplekken, verzoeken wij iedereen ivm de drukte om zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar de moskee te gaan. Met name de mensen die dichtbij wonen, kunnen hierdoor vele beloningen verdienen.

Wees op tijd!

Het gebed begint om 08:00 uur gevolgd door de Eid- Preek (Khutbatu’l Eid). Doe tevens de intentie deze preek (khutba) bij te wonen tot de imam klaar is. Neem je kinderen mee en laat hen genieten van deze mooie dag.

Laat de auto staan!

Zoals alle voorgaande jaren, verwachten wij ook dit jaar een enorme drukte in de moskee. Daarom ook dit jaar het vriendelijke verzoek zo veel mogelijk te voet of op de fiets naar de moskee te gaan. Wij rekenen op jullie.

Het is overgeleverd dat Jaabir ibn Abdellah (radia Allahoe ‘anhoe) zei: “Op de dagen van al-‘Eid nam de Profeet (salla Allahoe ‘alayhi wasallam) verschillende routes.” (Al-Boekhari) maw, verschillende routes te voet.

Tot slot herinneren we je er graag aan de Zakaat Al-Fitr uit te geven. Doe dit voor het Eid-Gebed.

Eet, drink en geniet.

Vredige groet,

Team ICIM

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022