Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Cito-training voor groep 7- leerlingen.

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 30 december 2015

Cito-training voor groep 7- leerlingen
Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM) verzorgt dit jaar een Cito-training voor groep 7- leerlingen. De leerlingen zullen gedurende vijf dagen getraind worden in o.a. begrijpend lezen, rekenen en studievaardigheden. Heeft uw kind extra begeleiding nodig of kan uw kind ter voorbereiding van de eindtoets in groep 7 en 8 een opfrisser gebruiken? Meld uw kind dan snel aan via onderstaand formulier!

Waarom groep 7 leerlingen?
De tussentijdse toetsen in groep 6, 7 en begin groep 8 wegen tegenwoordig zwaarder mee in het schooladvies voor de middelbare school. Het is daarom belangrijk om leerlingen in een eerdere fase te trainen op Cito-vaardigheden. ICIM traint daarom leerlingen uit groep 7.
Praktische informatie
De lesdagen zijn op 24, 25 en 27 februari (tijdens de voorjaarsvakantie) en op 30 april en 1 mei (tijdens de meivakantie).
Kosten: € 5,-
Adres: Islamitisch Centrum Imam Malik
Nieuwe Marnixstraat 80
2316 ES Leiden

U kunt ons op de volgende manieren bereiken voor meer informatie:

E-mail: Citotraining.ICIM@gmail.com
Telefonisch: Souhail Nafid 06- 145 798 32 of Ahlam Amrani 06- 531 520 06

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Uw aanmelding wordt na betaling van de kosten bevestigd. Wees er snel bij, want vol is vol!

Op dit moment is aanmelden niet mogelijk omdat het vol is en er geen plekken meer beschikbaar zijn.


 

Meest gestelde vragen

  1. Mijn kind zit in groep 8. Kan hij/zij ook meedoen aan de trainingen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ons lesprogramma richt zich op groep 7-leerlingen.

 

  1. Waarom trainen jullie groep 7-leerlingen?

De tussentijdse toetsen in groep 6, 7 en begin groep 8 wegen tegenwoordig zwaarder mee in het schooladvies voor de middelbare school. Het is daarom belangrijk om leerlingen in een eerdere fase te trainen op Cito-vaardigheden. ICIM traint daarom leerlingen uit groep 7.

 

  1. Wanneer vinden de trainingen plaats?

De lesdagen zijn op woensdag 24, donderdag 25 en zaterdag 27 februari (tijdens de voorjaarsvakantie) en op zaterdag 30 april en zondag 1 mei (tijdens de meivakantie).

 

  1. Is de voorjaarsvakantie en meivakantie niet te laat?

De trainingen vinden in de voorjaarsvakantie en meivakantie plaats. Dit is vlak voordat de leerlingen de Eindtoets in groep 7 maken. De Eindtoets in groep 7 speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het voorlopig schooladvies in groep 8.

 

  1. Is mijn kind verplicht alle vijf de dagen aanwezig te zijn?

Wij gaan er vanuit dat uw kind alle dagen aanwezig is. Dit omdat de lesstof verspreid is over de vijf trainingsdagen en we alleen het maximale resultaat kunnen behalen als uw kind alle dagen meedoet.

 

  1. Op welke onderdelen wordt mijn kind getraind?

Uw kind wordt getraind op rekenen, taal (begrijpend lezen) en studievaardigheden. Daarnaast besteden we aandacht aan sociale vaardigheden om uw kind zelfvertrouwen en motivatie mee te geven.

 

  1. Wie staan er voor de klas?

Voor elke klas staan twee leraren die door ons getraind zijn om de lessen te kunnen geven. De leraren zetten zich vrijwillig in en hebben een HBO/universitaire achtergrond. Iedere klas bestaat uit 10-15 leerlingen. Hierdoor is er voldoende aandacht en begeleiding voor uw kind.

 

  1. Om hoe laat beginnen en eindigen de lesdagen?

De lesdagen beginnen om 09:30 en eindigen om 16:00 uur.

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022