Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Asscher wil bondgenoten tegen radicalisering

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 30 januari 2015

Asscher wil bondgenoten tegen radicalisering

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zoekt „bondgenoten tegen de kinderlokkers van de jihad”. De integratieminister zei dat vrijdag na een bezoek aan een moskee in Leiden. Hij sprak daar met moslims over de gespannen situatie na de gebeurtenissen in Parijs en in Verviers. Zijn gesprek met vooral jongeren was „direct en open”.

Volgens Asscher is er in de moslimwereld volop bereidheid om mee te helpen radicalisering te voorkomen.

De moskee in Leiden heeft met dat doel voor zaterdag een grote bijeenkomst georganiseerd. De minister denkt dat het helpt als iedereen alert is op signalen van radicalisering. „Er is altijd wel iemand die iets hoort of merkt. Als ze eenmaal naar Syrië zijn vertrokken om mee te vechten, is het te laat. Dan heb je als samenleving verloren.”

Anderzijds is er in de moslimgemeenschap ook angst voor wraakactie naar aanleiding van de aanslagen. Asscher heeft zijn gesprekspartners vrijdag verzekerd dat ze net als alle Nederlanders kunnen rekenen op bescherming door de overheid. De „treurige en bizarre” gebeurtenissen in de NOS-studio van donderdagavond zijn in de moskee niet echt ter sprake gekomen. Het onderhoud ging vooral over de situatie na ‘Parijs.

Asscher is de laatste weken voortdurend in de weer om te praten met vertegenwoordigers van minderheidsgroepen. Donderdag sprak hij nog met moslimorganisaties over het aanpakken van haatpredikers. „Dit is geen tijd om achter je bureau rapporten te lezen. We hebben haast voor de toekomst.”

Bron: telegraaf.nl

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022