Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

ICIM in de media

ICIM in de media

Moslimjongeren alternatieven bieden is de oplossing

Om radicalisering onder moslimjongeren tegen te gaan, moeten ze alternatieven worden geboden. Dat was een conclusie van de drukbezochte themabijeenkomst ‘Radicalisme: oorzaken, symptomen en genezing’, zaterdagavond in Islamitisch Centrum Imam Malik.

ICIM in de media

OM: Uitlatingen ‘Steun de PVV’ strafbaar

Het Openbaar Ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar twaalf uitlatingen op de Facebookpagina ‘Steun de PVV‘.

ICIM in de media

Asscher wil bondgenoten tegen radicalisering

Minister Lodewijk Asscher van Sociale zaken en werkgelegenheid was vanmiddag naar de Leidse moskee Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM). Er werd onder andere gesproken over de beveiliging van moskeeën in Nederland.

Rondleiding moskee Leiden

ICIM in de media

Leidse moslims veroordelen aanslag: ‘Wederzijds respect is nu essentieel’

LEIDEN – Ook het bestuur van Moskee Al Hijra Leiden heeft met afschuw kennis genomen van de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Deze trieste gebeurtenis heeft diepe indruk gemaakt op de Leidse moslimgemeenschap. In de vrijdagpreek heeft de imam openlijk zijn afkeer en ontzetting geuit.

ICIM in de media

Leidse moskee kan nog best zonder nachtwacht toe

Brandstichtingen in Zweden, opruiende taal online van mensen die in Nederland hetzelfde willen, niet verzekeren gebedshuizen; geweld tegen moskeeën staat deze week in de schijnwerpers.

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022