Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Eenzaamheid onder jongeren

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Datum: 19/12/2019

Start tijd: 19:00 uur

Eind tijd: 21:30 uur

Doelgroep: Iedereen

Locatie: Islamitisch Centrum Imam Malik
Nieuwe Marnixstraat 80
2316 ES Leiden

Eenzaamheid onder Jongeren!

In het verlengde van het vrij actuele onderwerp ‘eenzaamheid onder jongeren’ krijgt de aanstaande Jongerenavond van het ICIM Leiden dit thema. Met een drietal sprekers (Sheikh Said El Mokadmi, een afgevaardigde van het GGD én Pedagoog Mostafa Essouilmi) zal het onderwerp van verschillende kanten worden belicht. Te beginnen met de GGD zullen die aan de hand van feitenbenoeming gevolg geven aan de behoefte om te achterhalen in hoeverre er sprake van is en of het een fenomeen is wat zich mogelijk beperkt tot enkele leeftijds- en/of bepaalde etnische groeperingen.

Meteen hierop aansluitend zal de Pedagoog Mostafa Essouilmi vanuit zijn werkveld zijn ervaringen delen aangaande dit onderwerp. Bedoeling is dat er aan de hand van dit onderdeel inzicht gegeven zal worden in hoe eenzaamheid zich vertaalt naar de praktijk.

‘Last but not least’ buigt Sheikh Said El Mokadmi zich over het thema. Hij zal aan de hand van theologische teksten, Koran of Hadith (overleveringen van de Profeet vzmh) de aanwezigen handvaten proberen te bieden. Hoe je het kan tackelen, in hoeverre er religieuze grondslagen over bestaan én welke gevolgen het kan hebben.

Op basis van bovenstaande drie onderdelen zullen bezoekers na afloop meer over het thema te weten komen, zich er wellicht in herkennen en op basis daarvan gerichte vragen stellen in het tijdsblok wat wordt gereserveerd voor de Q&A.

Wij hopen jou te mogen verwelkomen.
Team ICIM

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022