Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Cito-training groep 7

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Islamitisch Centrum Imam Malik | 25 september 2017

Cito-training groep 7


 

Salaam alaykoum, beste ouder/verzorger,

Na het succes van vorig jaar verzorgt Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM) dit jaar opnieuw een Cito-training voor groep 7-leerlingen. ICIM wil groep 7-leerlingen voorbereiden op de eindtoets in groep 7 en 8 door hen te trainen in Cito-vaardigheden en door hen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De leerlingen zullen gedurende zes dagen getraind worden in o.a. begrijpend lezen, rekenen en studievaardigheden. Heeft uw kind extra begeleiding nodig of kan uw kind ter voorbereiding van de eindtoets in groep 7 en 8 een opfrisser gebruiken? Meld uw kind dan snel aan via dit aanmeldformulier!

Waarom groep 7 leerlingen?

De tussentijdse toetsen in groep 6, 7 en begin groep 8 wegen zwaar mee in het schooladvies voor de middelbare school. Het is daarom belangrijk om leerlingen in een eerdere fase te trainen op Cito-vaardigheden. ICIM traint daarom leerlingen uit groep 7.

Praktische informatie

De lesdagen zijn op 23, 24, 25 en 26 december en op 2 en 3 januari (tijdens de kerstvakantie) 2017/2018.

Kosten: € 10,- (per kind)

Adres:     Islamitisch Centrum Imam Malik

Nieuwe Marnixstraat 80

2316 ES Leiden

Let op: Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Uw aanmelding wordt na betaling van de kosten bevestigd. Wees er snel bij, want vol is vol!

Bij vragen of onduidelijkheden over de aanmelding kunt u ons op de volgende manieren bereiken:

E-mail: Citotraining.ICIM@gmail.com

Telefonisch: Nasser Oufkir 06 – 59203117 of Niehel 06 – 11075701


 Meest gestelde vragen

  1. Mijn kind zit in groep 8. Kan hij/zij ook meedoen aan de trainingen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ons lesprogramma richt zich op groep 7-leerlingen.

  1. Waarom trainen jullie groep 7-leerlingen?

De tussentijdse toetsen in groep 6, 7 en begin groep 8 wegen zwaarder mee in het schooladvies voor de middelbare school. Het is daarom belangrijk om leerlingen in een eerdere fase te trainen op Cito-vaardigheden. ICIM traint daarom leerlingen uit groep 7.

  1. Wanneer vinden de trainingen plaats?

De lesdagen zijn op zaterdag 23, zondag 24, maandag 25 en dinsdag 26 december 2017 en woensdag 3 en donderdag 4 januari 2018 (tijdens de kerstvakantie).

  1. Is mijn kind verplicht alle zes de dagen aanwezig te zijn?

Wij gaan er vanuit dat uw kind alle dagen aanwezig is. Dit omdat de lesstof verspreid is over de zes trainingsdagen en we alleen het maximale resultaat kunnen behalen als uw kind alle dagen meedoet.

  1. Op welke onderdelen wordt mijn kind getraind?

Uw kind wordt getraind op rekenen, taal (begrijpend lezen) en studievaardigheden. Daarnaast besteden we aandacht aan sociale vaardigheden om uw kind zelfvertrouwen en motivatie mee te geven.

  1. Wie staan er voor de klas?

Voor elke klas staan twee leraren die door ons getraind zijn om de lessen te kunnen geven. De leraren zetten zich vrijwillig in en hebben een HBO/universitaire achtergrond. Iedere klas bestaat uit 10-15 leerlingen. Hierdoor is er voldoende aandacht en begeleiding voor uw kind.

  1. Krijgt mijn kind een score/schooladvies mee op basis van de training?

Wij kunnen geen score/schooladvies meegeven. De training die ICIM aanbiedt, is op basis van CITO-methodiek, gericht op het trainen van studievaardigheden, begrijpend lezen, taal en rekenen.

  1. Om hoe laat beginnen en eindigen de lesdagen?

De lesdagen beginnen om 09:30 en eindigen om 16:00 uur.!!!!!

 

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022