Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Jongerenonderwijs

Start lessen Fiqh, Aqiedah & Ihsaan door Shaykh Said el Mokadmi

Afgelopen vrijdag hebben wij Alhamdoelillah kunnen constateren dat de moskeeën weer voller raken wat inhoudt dat de meeste vakantiegangers weer terug zijn van vakantie om opgeladen en hopelijk uitgerust het jaar tegemoet te gaan. Voor de meesten van ons is het werk en/of studie reeds begonnen.

Ook het Islamitisch Centrum Imam Malik zal binnenkort haar activiteiten en diensten na een lange stop weer voortzetten. Een van de diensten die binnenkort van start gaan zijn de Nederlandstalige lessen van Shaykh Said el Mokadmi.
Na het succes van voorgaande jaren, en de grote vraag naar de lessen dit jaar,  zal Shaykh el Mokadmi ook dit jaar weer de lessen Fiqh en Aqiedah verzorgen aan broeders en zusters.

Nederlandstalig onderwijs

De jeugd is de toekomst. En daarom biedt het ICIM veel aandacht aan de religieuze, culturele en maatschappelijke vorming van haar jongeren. Dit jaar zijn wij Alhamdoelillah begonnen met de lessen Fiqh en Aqiedah  voor broeders en zusters. Doordat de meeste broeders en zusters in deze doelgroep de Arabische taal niet machtig zijn, worden al deze lessen in de Nederlandse taal gedoceerd. laagdrempelig en begrijpelijk.

Kennis vergaren is een plicht voor iedere moslim

Het vergaren van kennis is een verplichting voor iedere moslim.  Anas, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: “De Profeetﷺ heeft gezegd: ‘Kennis vergaren is een plicht voor elke moslim.’ [Sahih Muslim, e.a]

De enige reden waarom een moslim kennis moet vergaren is om zo dicht mogelijk bij Allah te komen. adv het perfectioneren van zijn/haar aanbiddingen en het gedrag, hoopt een dienaar de tevredenheid van Allah te verkrijgen. Het mag daarom nooit zo zijn dat een dienaar kennis opdoet om status te verkrijgen of om anderen te weerleggen. Kennis is de fundering voor iedere moslim, deze maakt hem standvastig in zowel zijn religieuze beleving als binnen de sociaal maatschappelijke cirkel waar een ieder van ons zich bevindt.

Wij zijn daarom enorm verheugd te mogen mededelen dat deze lessen va maandag 25 september van start zullen gaan en dat men zich per direct kan aanmelden voor deze profijtvolle lessenreeks van de Shaykh. Wacht daarom niet te lang en meld je direct aan, want VOL=VOL

Lessen:

  • Fiqh
  • Aqiedah
  • Gedragscode van de zoeker naar kennis

Door wie:

  • Shaykh Said el Mokadmi

Voor wie:

  • Broeders & zuster va 17 jaar
  • Gescheiden lokalen

Programma:

  • Fiqh & Aqiedah: Iedere maandagavond 19:00-21:30

Kosten

Kosten voor deze lessen zijn €110.- per jaar. 

Schrijf je vóór 20 september in en schuif meteen aan bij de eerst volgende les.

* Voor meer informatie mail naar studie@icimleiden.nl of stuur een whatsapp naar 06-34049056

 

Aanmeldingsformulier

Selecteer de gewenste studie

Geslacht

Uw voor & achternaam (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022