Word Lid!
Logo_Icim_Leiden
Navigatie

Leringen uit Surat Al-Kahf. Dhul Qarnain. Deel3

Deel met je vrienden! Facebook Twitter google

Datum: 17/05/2018

Start tijd: 19:30 uur

Eind tijd: 21:30 uur

Doelgroep: Iedereen

Locatie: Islamitisch Centrum Imam Malik
Nieuwe Marnixstraat 80
2316 ES Leiden
info@icimleiden.nl

De Leringen uit Surat Al-Kahf.


In deze driedelige lezingenreeks zullen we inzoomen op drie verhalen uit Surat Al-Kahf (18). Wat zijn de leringen en de wijsheden achter deze verhalen en hoe kunnen deze leringen van grote waarde zijn in ons dagelijkse leven. Tevens zullen we stil staan bij de voortreffelijkheden van het reciteren van surat Al-Kahf op vrijdag.

Over surat Al-Kahf zegt de profeet vzmh:
“Degene die Surat Al Kahf op vrijdag reciteert, zal een licht hebben, wat hem verlicht van deze vrijdag tot de volgende (vrijdag).”

Donderdag 29 maart 19:30

– De mensen van de Grot.
Wat is de reden dat deze groep jongeren hun toevlucht zochten in de grot. Wat was hun prioriteit en wat kunnen wij leren van deze grote gebeurtenis?

Donderdag 19 april 19:30


– Profeet Moussa (as) en Khidr.
Wie was Khidr en wat was zijn rol? Hoe kwam hij aan zijn wijsheid en hoe stelde Moussa (as) zich op tov iemand die meer wijsheid bezat dan hij zelf. Wat kunnen wij leren van de relatie tussen Moussa (as) en Khidr? 

Donderdag 17 mei 19:30


– Dhul Qarnain.
Tijdens deze lezing zullen we inzoomen op het verhaal van Dhul Qarnain. Wie was deze persoon en wat was zijn rol op aarde? Wat zeggen de geleerden over Dhul Qarnain? Allah swt zegt:

“En zij vragen jou (O Mohammed)over Dhoel-Qarnayn. Zeg: “Ik zal jullie iets over hem vertellen.”
[Q 18:83]

Wij nodigen je daarom uit deze geweldige lezingenreeks bij te wonen en te profiteren van de leringen en de wijsheden die je gedurende deze lezingen zult opdoen.

* Spreker: Sheikh Said el Mokadmi.
* De lezingenreeks is voor iedereen toegankelijk.

Wij hopen je te mogen verwelkomen!

Vredige groet,
Team ICIM

Contact ons

Wil je ons een vraag stellen of iets melden? Stuur ons gerust een email via het contactformulier. Bel je liever? Bel dan naar 071-5210022